Печінковий паштет з кабачками

Опубліковано користувачем Irina

Рецептом Печінкового паштету з кабачками зі мною поділилася моя невістка Вікторія, за що я їй дуже вдячна, адже страва вийшла неймовірно смачною та ніжною. По правді, я навіть собі уявити не могла таке поєднання - куряча печінка та кабачки, внаслідок чого паштет виходить ніжним-ніжним. У мене дуже люблять такі страви, тому я часто готую Паштет з курячої печінки з сирним прошарком і оливками чи класичний Ніжний паштет з курячої печінки. Для приготування страви можна взяти свої улюблені приправи (у мене сіль, чорний мелений перець, солодка паприка та Прованські трави). Але головною особливістю цього паштету є те, що він максимально корисний, адже нічого смажити не треба, всі продукти викладаємо у форму та запікаємо. Дуже задоволена результатом, тому дуже раджу приготувати цей паштет.

Для приготування Печінкового паштету з кабачками нам знадобиться:

  • 700 гр курячої печінки

  • 2 невеликих молодих кабачка

  • 1 морква

  • 1 цибуля

  • 1 головка часнику

  • 50 гр вершкового масла

  • Сіль, чорний перець до смаку

  • Солодка паприка, Прованські трави до смаку

  • 2-3 ст. л. олії

Ось з таких продуктів ми приготуємо неймовірно смачний та ніжний Печінковий паштет з кабачками.
Для приготування страви можна брати свої улюблені приправи, я використовувала чорний перець, паприку та Прованські трави.

На дно форми наливаємо кілька ложок олії.
Курячу печінку миємо, зрізаємо плівки та викладаємо рівним шаром.

На курячу печінку викладаємо порізані моркву та цибулю (можна нарізати більшим шматочками).

Наступний шар - порізані кубиками кабачки.
Оскільки у мене дуже молоді кабачки, я їх не чистила.
Посередині ставимо головку часнику, зрізавши вершечок.
Зверху також трішечки збризкуємо олією.

Печінку та овочі приправляємо сіллю та приправами до смаку.

Накриваємо фольгою та ставимо у духовку.
Запікаємо приблизно годину (всі овочі мають бути м'якими).

Ось так гарно всі овочі та печінка запеклися.
Виймаємо запечений часник.

Печінку та овочі перекладаємо у високу миску, додаємо запечений часник.

Сюди ж додаємо м'яке вершкове масло.

За допомогою занурювального блендера збиваємо все до отримання однорідної кремоподібної консистенції.

Перекладаємо в інший, зручний для використання посуд та ставимо у холодильник до повного охолодження.

Печінковий паштет з кабачками вийшов неймовірно смачним, він дуже ніжний та духмяний.

У мене вийшло три салатники з паштетом.

Це дуже вдалий рецепт, який сподобається всім!

Печінковий паштет з кабачками намащуємо на хліб та пригощаємося!
Дуже смачно!
Неодмінно приготуйте, не пожалкуєте!

СМАЧНОГО!

Коментувати