Печиво Савоярді

Опубліковано користувачем Irina

Друзі, ви любите Торт Тірамісу? У моїй сім'ї його дуже люблять, причому всі, і дорослі, та особливо онуки. Приготувати такий торт не завжди виходить, по-перше, він досить витратний, по-друге, не завжди можна знайти потрібні інгредієнти для його приготування, особливо, печиво Савоярді, без якого цей десерт не вийде. Ще це печиво називають Дамськи пальчики. Щоб здешевити приготування цього смачного тортика, а також заощадити час на пошуки печива, пропоную приготувати печиво Савоярді в домашніх умовах. Зробити це зовсім не складно, та й продуктів потрібно мінімум. Бісквітне печиво за цим рецептом нічим не відрізняється від магазинного. Отже, давайте приступимо!

Для приготування печива Савоярді нам знадобиться:

  • 2 середні яйця
  • 60 гр. цукру
  • 70 гр. борошна
  • Дрібка солі
  • 1 ч.л. ванільного цукру
  • Цукрова пудра для посипання

Ось такі продукти нам знадобляться, щоб приготувати смачне печиво Савоярді.

Оскільки готується все дуже швидко, можна ввімкнути духовку.
Дуже акуратно відокремлюємо білки від жовтків (яйця мають бути кімнатної температури).

До білків додаємо щіпку солі та збиваємо приблизно 1 хвилину.
Повинна вийти легка повітряна піна.

До білків додаємо ванільний цукор, продовжуємо збивати, поступово додаючи весь цукор.

Збиваємо до утворення стійких піків.

До маси, що вийшла, по одному додаємо жовтки, збиваючи всього по кілька секунд.

Виходить ось така пишна, трохи жовтувата маса.

До збитих яєць у кілька прийомів додаємо просіяне борошно (цей процес не упускаємо).

І акуратно, за допомогою силіконової лопатки, перемішуємо рухами знизу вгору, щоб зберегти всю легкість тіста.

Виходить дуже ніжне бісквітне тісто.

Бісквітне тісто перекладаємо в кондитерський мішок, робимо зріз приблизно 1.5 см.

Деко вистилаємо пергаментним папером.
Щоб Печиво Савоярді вийшло однакового розміру, я розкреслила папір так, щоб печиво вийшло розміром 10 см.

Відсаджуємо наше печиво Савоярді.
З цієї кількості тіста у мене вийшло 13 штук.

Кожне печиво рясно посипаємо цукровою пудрою.

Те, що цукрова пудра потрапить на пергамент – нічого страшного.

Випікаємо печиво Савоярді за температури 170-180 градусів приблизно 12 хвилин, воно має бути ніжного персикового кольору.
Як тільки печиво почне золотитися, значить воно готове та його час виймати.
З готового печива струшуємо цукрову пудру, що залишилася.

Печиво Савоярді вийшло з приємною хрусткою скоринкою та м'яким усередині.

Воно однакове за розміром, тому відмінно підійде для приготування тортика Тірамісу.
А ще воно смачне з кавою, чаєм чи молоком, це вже до смаку.

Ось таке смачне та гарне печиво Савоярді виходить, та зауважте готується зовсім не складно!

А це для гарного настрою! Початок літа - це пора суниці, цієї неймовірно смачної, красивої та корисної ягоди. Моя постійна читачка Вікторія сама її вирощує та сама фотографує. А я з великим задоволенням ділюся цією красою з вами, любі мої читачі!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 22 листопада 2022 - 13:29 користувачем Марина

Пожалуй, так и есть. Мы давно перещли от магазинного печенья к домашнему, что намного вкуснее, и конечно же, дешевле. Спасибо, рецепт заслуживающий внимания!

Опубліковано 22 листопада 2022 - 18:16 користувачем Irina

Марина, згідна з вами на всі 100%! Дуже дякую, що знайшли час поділитися враженням!

Опубліковано 08 листопада 2022 - 16:22 користувачем Людмила

клас! добре що знайшла цей рецепт, буду готувати, адже домашнє печиво набагато дешевше)

Опубліковано 08 листопада 2022 - 21:07 користувачем Irina

Людмила, готуйте на здоров"я, це дуже смачне печиво нічим не відрізняється від магазинного, а набагато дешевше! Успіхів!

Опубліковано 06 серпня 2022 - 23:19 користувачем Елизавета

печенье ничем не отличается от покупного) очень красивые фото)

Опубліковано 07 серпня 2022 - 18:06 користувачем Irina

Елизавета, дякую! Дуже приємно отримувати такі коментарі!

Коментувати