Баклажани тушковані в сметані, як гриби

Опубліковано користувачем Irina

Як я люблю цю пору року! На ринку, в супермаркеті такий достаток овочів і фруктів, що неможливо встояти і не приготувати щось смачненьке. Сьогодні пропоную простий, але неймовірно смачний рецепт - баклажани тушковані в сметані. Баклажани, часник і сметана в цій страві творять чудеса! Ця страва за смаком дуже нагадує гриби. Максимально проста в приготуванні, страва гарантовано сподобається самому вимогливому гурману. Її можна приготувати як традиційним способом, так і в мультиварці. Щоб посилити грибний смак страви, можна додати грибну приправу або кілька сухих білих грибів, які я доречі вже запасла. Для того щоб страва вийшла смачною, не потрібні якісь особливі кулінарні навички, з нею впорається навіть молода господиня, головне, дотримуватися рецептури, і результат гарантовано!

Для приготування баклажанів тушкованих в сметані нам знадобиться:

  • 1 баклажан
  • 1 цибулина
  • 150 гр. сметани (у мене 20%)
  • 1-2 зубки часнику (за смаком)
  • Масло рослинне для смаження
  • Сіль, перець чорний мелений до смаку
  • Зелень

Приготуємо всі інгредієнти.

Цибулину чистимо і дрібно нарізаємо.

Баклажани миємо, чистимо і нарізаємо на невеликі кубики. При бажанні баклажан можна не чистити.

У миску наливаємо воду, солимо і складаємо в неї порізані баклажани. Залишаємо баклажани в солоній воді на 30 хвилин.

У сотейник або сковорідку наливаємо олію, додаємо порізану цибулю і обсмажуємо до золотистого кольору.

Баклажани промиваємо від солі, витискаємо від зайвої води. Додаємо до підсмаженої цибулі і обсмажуємо до поки баклажани не стануть рум"яними.

Додаємо сметану, перемішуємо. Додаємо при необхідності сіль, чорний перець і пропущений через прес часник.

Тушкуємо на найменшому вогні 5-7 хвилин. Додаємо трохи дрібно порізаного кропу.

Наша страва готова. Баклажани, приготовані за цим рецептом, дійсно за смаком нагадують гриби. Ця закуска дуже смачна як гаряча, так і холодна.

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 10 вересня 2020 - 16:30 користувачем Татьяна

Добрый день! Спасибо за рецепт. Блюдо получилось очень вкусным.

Опубліковано 11 вересня 2020 - 19:06 користувачем Irina

Татьяна! На здоровье! Очень рада, что рецепт понравился!

Опубліковано 24 липня 2020 - 18:14 користувачем Ксения

Готовлю сейчас. Только без лука) Не принимает мой организм)))) Положу побольше чесночка. Спасибо за рецепт! Подпишусь на Вас. Мне бы побольше рецептов с баклажанами

Опубліковано 26 липня 2020 - 09:58 користувачем Irina

Ксения, большое спасибо за приятный комментарий! Буду рада новым постоянным посетителям! Ксения, очень рекомендую приготовить Рулетики из баклажанов https://breakfast.net.ua/ru/zakuski/ruletiki-iz-baklazhanov-s-chernosli…, Баклажаны, запеченные с помидорами и грибами https://breakfast.net.ua/ru/zakuski/baklazhany-zapechennye-s-pomidorami…, или Баклажаны с фаршем по-турецки https://breakfast.net.ua/ru/vtorue-bluda/baklazhany-s-farshem-po-tureck…. Ксения, у много разных рецептов с баклажанами, так что заходите, готовьте и наслаждайтесь вкусом! А я буду ждать новых комментариев! Успехов!

Опубліковано 02 серпня 2018 - 20:44 користувачем Таня

Я баклажаны не очень люблю, но по вашему рецепту получилось очень вкусно. Спасибо

Опубліковано 03 серпня 2018 - 09:20 користувачем Irina

Таня, приветствую вас на своем кулинарном блоге!мне очень приятно, что блюдо вам понравилось, огромное спасибо, что нашли время и написали комментарий... жду в гости!

Опубліковано 02 серпня 2018 - 16:06 користувачем Татьяна

Спасибо! Очень вкусно!Записала рецепт,чтобы не потерять.Рекомендую всем попробовать.

Опубліковано 03 серпня 2018 - 09:19 користувачем Irina

Татьяна, очень рада, что блюдо пришлось вам по вкусу, спасибо за отзыв!!! заходите почаще, готовьте на здоровье!!!

Опубліковано 29 липня 2018 - 17:30 користувачем ирина

Блюдо очень простое и действительно вкусное.Майкл ребёнок не ест грибы а ето блюдо улетает с удовольствием

Опубліковано 30 липня 2018 - 13:37 користувачем Irina

ирина, о как я рада!!!! огромное вам спасибо за комментарий, и пусть ваш малыш будет здоровым!!! заходите еще, у меня есть специальная рубрика для деток, там много вкусных но простых в приготовлении блюд!!!

Опубліковано 29 вересня 2017 - 19:39 користувачем Violettta

ochen vkusno poluchilos i legko))) spasibo

Опубліковано 30 вересня 2017 - 18:49 користувачем Irina

Violettta, на здоровье! рада, что вам понравилось блюдо!

Опубліковано 10 вересня 2016 - 08:22 користувачем Влвдимир

А просто поджарить грибы, не больше ли похоже на грибы?

Опубліковано 10 вересня 2016 - 12:15 користувачем Irina

Влвдимир, ничего не имею против, жарьте просто грибы, кто же вам мешает???????????????

Опубліковано 17 серпня 2016 - 17:11 користувачем Ирина

А я такие баклажаны ела в дорогущем ресторане в центре Москвы) Зимой))) Стоили немеряно.

Опубліковано 18 серпня 2016 - 10:25 користувачем Irina

Ирина, вы не представляете как приятно получать такие комментарии как ваш, они просто вдохновляют! огромное вам спасибо!
блюдо действительно очень вкусное и при этом не затратное, да готовить его совсем не сложно... сейчас сезон баклажанов, поэтому готовлю из них самые разные блюда, в ближайшее время опубликую невероятно вкусную запеканку из баклажан, помидоров и куриного филе, если заинтересует заходите, всегда очень РАДА!!!!

Опубліковано 16 серпня 2016 - 20:19 користувачем Людмила

Спасибо, Ира за нормальный человеческий рецепт для обычных людей. Приготовлю обязательно.

Опубліковано 16 серпня 2016 - 23:05 користувачем Irina

Людмила, обязательно приготовьте, надеюсь вам понравится... Люда, стараюсь делиться простыми, не затратными, но вкусными блюдами, которые приготовлены мною лично)))
заходите почаще, всегда рада новым гостям!!!

Опубліковано 11 серпня 2016 - 13:31 користувачем Вадим

очень вкусные получились баклажаны, действительно по вкусу напоминают грибы)))
спасибо!

Опубліковано 13 серпня 2016 - 19:17 користувачем Irina

Вадим, очень рада, что вам понравился рецепт!!! заходите почаще!

Опубліковано 31 серпня 2014 - 07:57 користувачем Boris

Добрый день,Ирина!
Очень вкусное блюдо у Вас сегодня!Я впервые о нем слышу...Надо будет попробовать!!Благодарю Вас за идею...Удачи!

Опубліковано 31 серпня 2014 - 23:08 користувачем Irina

Борис! Блюдо очень вкусное, а приготовить его вообще не сложно! Попробуйте обязательно! Надеюсь Вам понравится!

Коментувати