Кіш з броколі, куркою та болгарським перцем

Опубліковано користувачем Irina

Кіш — страва французької кухні, а саме відкритий пиріг з основою з пісочного тіста та начинкою, яка може бути самою різноманітною. У мене на блозі є кілька рецептів цього неймовірно смачного пирога, а саме, Кіш з грибами чи Кіш з лососем та шпинатом. Сьогодні хочу запропонувати приготувати не менш смачний  Кіш з броколі, куркою та болгарським перцем. Як на мене, поєднання продуктів просто супер! В приготуванні такого відкритого пирога немає нічого складного, сметану для заливки можна замінити вершками. Сир краще брати такий, що гарно плавиться. Цей пиріг виходить настільки смачним, що прекрасно підійде і на святковий стіл. Одним словом, його необхідно спробувати та оцінити, тому хутко ідемо готувати!

Для приготування Кіша з броколі, куркою та болгарським перцем нам знадобиться:

Для тіста:

  • 250 гр борошна

  • 150 гр вершкового масла

  • 1 яйце

  • 1/2 ч.л. солі

  • 4 ст.л. холодної (льодяної) води

Для начинки:

  • 1 велике куряче філе (350 гр)

  • 300 гр броколі

  • 1 болгарський перець

  • 7-8 шт. помідорів чері

Для заливки:

  • 150 гр сметани (у мене 20%)

  • 4 яйця

  • 200 гр твердого сиру

  • Сіль, чорний мелений перець до смаку

  • Зелень кропу

Ось з таких продуктів ми будемо готувати тісто для цього відкритого пирога.

А з цих продуктів ми приготуємо дуже смачну начинку.

А ось такі інгредієнти знадобляться для приготування заливки для пирога.

Броколі розбираємо на суцвіття, миємо у проточній воді.

Варимо у підсоленій воді приблизно 7-10 хвилин.

Тим часом приготуємо тісто для Кіша.
У миску просіюємо борошно та додаємо до нього натерте на велику терку охолоджене вершкове масло.

Перетираємо у крихту.

Додаємо до крихти сіль та яйце.

Перемішуємо.

Тепер додаємо льодяну воду та дуже швидко замішуємо тісто.
Збираємо тісто у кульку.

Форму для запікання змащуємо вершковим маслом.
Викладаємо тісто та розподіляємо його рівномірним шаром.
Робимо бортики та проколюємо в кількох місцях виделкою.

Відкидаємо зварений броколі на друшляк та зливаємо холодною водою, так він не втратить свого кольору.

Зварене у підсоленій воді куряче філе нарізаємо дрібним кубиком.

Запікаємо основу під Кіш з броколі, куркою та болгарським перцем при температурі 180 градусів, приблизно 15 хвилин.

Болгарський перець нарізаємо невеличкими шматочками.

Зелень кропу дрібно нарізаємо.
Помідори чері розрізаємо навпіл.

Твердий сир натираємо на великій терці.

Наша основа для Кіша готова.

Першим шаром викладаємо порізане куряче філе.

На куряче філе викладаємо броколі.

Зверху викладаємо болгарський перець.
Поки що відкладаємо у сторону.

Прийшов час приготувати заливку для  Кіша з броколі, куркою та болгарським перцем.
В мисочку розбиваємо яйця.

Додаємо сметану, сіль, чорний мелений перець до смаку та порізану зелень кропу.

Ретельно все перемішуємо.

Додаємо натертий сир.

Та ще раз ретельно перемішуємо.
Наша заливка готова.

Максимально рівномірно розподіляємо заливку по всьому Кішу.
Хаотично викладаємо порізані помідори чері зрізом до низу.

Запікаємо Кіш з броколі, куркою та болгарським перцем при температурі 180 градусів приблизно 40-45 хвилин.

Ось такий неймовірно привабливий вийшов пиріг.

Чекаємо, щоб Кіш трішечки охолонув та можна пригощатися.

Кіш з броколі, куркою та болгарським перцем вийшов неймовірно смачний, у нього хрумка основа та соковита начинка.
Такий    відкритий пиріг однаково смачний, як у теплому, так і холодному вигляді.

А ось так цей пиріг виглядає у розрізі, апетитно правда?
Неодмінно приготуйте цю неймовірно смачну страву, не пожалкуєте!!!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 18 жовтня 2024 - 11:59 користувачем Вікуся

Такі чудові мальовничі фото вийшли🍁.

Опубліковано 18 жовтня 2024 - 23:47 користувачем Irina

Вікуся, дякую, мені надзвичайно приємно отримати такий чудовий коментар!

Коментувати