Курячий суп з рисом

Опубліковано користувачем Irina

Я ще з дитинства дуже люблю супи, особливі ті, які готувала мама. Саме тому в раціоні моєї родини завжди є перші страви. Сьогодні у мене на обід дуже простий в приготуванні та смачний Курячий суп з рисом. Для цього супу підійде будь-яка частина курки, у мене куряче стегно. Я вважаю, що такий суп є класичним, у нього неймовірний смак, він ситний, дуже простий в приготуванні. Головне, для його приготування потрібні самі прості та доступні продукти.  Незмінними інгредієнтами є морква з цибулею та картопля, приправи в невеликій кількості можна додати до смаку (я додала лише дрібку чорного перцю та сіль). Звісно, що кожна господиня готує цей суп по-своєму, хтось додає більше рису, щоб суп був густішим, хтось варить виключно на домашній курці. Я пропоную свій варіант Курячого супу з рисом. Зайшовши на мій блог ви знайдете смачний рецепт Вершкового супу з цвітною капустою чи зможете приготувати не менш смачний Суп с галушками.

Для приготування Курячого супу з рисом нам знадобиться:

  • 1 куряче стегно

  • 1 морква

  • 1 цибуля

  • 2 картоплини

  • 3 ст.л. рису

  • 2 літри води

  • 2-3 ст.л. олії

  • Зелень кропу, петрушки

  • Сіль, чорний мелений перець до смаку

Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування смачного та ситного Курячого супу з рисом.

Куряче стегно миємо та ставимо варитися практично до готовності.

Рис промиваємо кілька разів у воді.

Моркву чистимо та натираємо на великій терці.

Цибулю чистимо та нарізаємо дрібним кубиком.

Картоплю чистимо та нарізаємо кубиком (розмір за бажанням, я особисто люблю, коли дрібний кубик).

Щоб картопля не почорніла, заливаємо її холодною водою.

Зелень кропу та петрушки дрібно нарізаємо.

Тим часом вода починає кипіти та утворюється шум.
Його треба неодмінно зібрати.

Коли шум буде знято, робимо маленький газ, накриваємо кришкою та варимо до готовності курки.

Коли куряче стегно стане м'яким, виймаємо його на тарілку.

До курячого бульйону додаємо рис та картоплю.
Варимо приблизно 10 хвилин.

Тим часом у сковорідку наливаємо кілька ложок олії, додаємо порізану цибулю та смажимо до прозорості.

До цибулі додаємо натерту моркву та смажимо кілька хвилин, постійно помішуючи.

Підсмажені цибулю та моркву додаємо до бульйону.
Солимо до смаку, при бажанні додаємо дрібку чорного меленого перцю.
Добре все перемішуємо.

Варимо наш Курячий суп з рисом під кришкою приблизно 10-15 хвилин.

Тим часом куряче стегно добре охололо, зрізаємо все м'ясо та ріжемо на невеликі кусочки.

Порізане м'ясо додаємо до супу та варимо ще 5-10 хвилин.

В кінці додаємо порізану зелень, накриваємо кришкою та даємо Курячому супу з рисом трішечки настоятися.
Ось тепер можна розливати по тарілках та кликати всіх до столу.

Курячий суп з рисом вийшов дуже смачним та ситним, однак в міру густим.

Такий суп неодмінно сподобається, як дорослим, так і діткам.

СМАЧНОГО!

Коментувати