Якщо ви любите кекси, вам неодмінно варто спробувати Мафіни з лохиною, які неймовірно легко та швидко готуються. Лише за 30 хвилин ви отримаєте до чаю чи кави смачні кекси, яких точно не купиш у магазині. За цим рецептом виходять кекси з м’якою, повітряною та вологою текстурою. Її секрет у тому, що у тісто додається кефір. У мене на сайті ви знайдете багато різних рецептів кексів, наприклад, Мафіни на кефірі з горіхами та родзинками, Шоколадно-кавові мафіни чи не менш смачні Мафіни з гарбузом і порічкою, однак дуже рекомендую приготувати кекси, саме з додаванням лохини. Лохина - є чи не найкращою начинкою для калорійних десертів, скільки є дієтичним продуктом, до того ж вона має приємний смак.
Для приготування Мафінів з лохиною нам знадобиться:
-
4 яйця
-
170 гр цукру
-
230 мл кефіру (у мене 2.5%)
-
Ванільний цукор
-
80 гр вершкового масла
-
340 гр борошна
-
16 гр розпушувача
-
200 гр лохини
-
30 гр мигдалевих пластівців
Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування смачних Мафінів з лохиною.
В миску розбиваємо яйця, додаємо цукор, ванільний цукор.
Збиваємо до білої пухкої маси.
Додаємо розтоплене вершкове масло та кефір кімнатної температури
Ще раз збиваємо до однорідного стану.
Додаємо просіяне борошно та розпушувач.
Ретельно все перемішуємо.
Тісто по консистенції має бути не густим (як густа сметана).
До тіста додаємо лохину.
І ще раз добре перемішуємо.
Я випікала Мафіни з лохиною у паперових формах для кексів.
Заповнюємо паперові форми тістом, лишаючи 1/3 частину, оскільки мафіни під час випікання будуть підростати.
Зверху посипаємо мигдалевими пластівцями.
Випікаємо Мафіни з лохиною при температурі 180 градусів приблизно 30 хвилин.
Ось так Мафіни з лохиною гарно підросли та зарум'янилися.
Коли мафіни охолонуть, посипаємо їх цукровою пудрою
Мафіни з лохиною вийшли дуже смачні та ніжні.
Така випічка до чаю чи кави гарантовано сподобається, як дорослим, там і діткам, тому неодмінно спробуйте приготувати.
СМАЧНОГО!