Шоколадно-кавові мафіни

Опубліковано користувачем Irina

Ну яке ж свято без солоденького? Думаючи, на чому зупинити свій вибір та приготувати на Новий рік, мені випадково попався рецепт Шоколадно-кавових мафінів на кулінарному блозі моєї колеги Оленки. Мафіни вийшли дуже смачні, з насиченим шоколадно-кавовим смаком, пористою та в міру вологою структурою. З цієї кількості інгредієнтів виходить 12 мафінів. Їх можна прикрасити на свій розсуд, або просто посипати цукровою пудрою. Торік на Новорічний стіл я пекла Пиріг із мандаринами, який дуже просто готується, але виглядає дуже ефектно. Якщо вам більше до вподоби торт, тоді пропоную приготувати Ніжний торт із фруктами або неймовірно смачний торт «Ананаси під снігом». Вибір за вами!

Для приготування шоколадно-кавових мафінів нам знадобиться:

  •     250 гр. борошна
  •     20 гр. какао
  •     100 мл. олії без запаху
  •     1 ч. л. харчової соди
  •     1 ч. л. оцту (9%)
  •     200 мл. кави (свіжозавареної)
  •     180 гр. цукру
  •     30 грн. шоколаду (у мене шоколадні краплі)
  •     50 гр. волоських горіхів

Для ганашу:

  •     100 мл. вершків
  •     100 грн. шоколаду

Для прикраси:

  •     150 мл. вершків (30% і вище)
  •     30 грн. цукрової пудри
  •     Мигдальні пелюстки

 

Ось із таких інгредієнтів ми приготуємо дуже смачні шоколадно-кавові мафіни.

У миску виливаємо свіжозаварену, охололу каву, додаємо весь цукор та олію.
Добре все перемішуємо, щоб повністю розчинився цукор.

До просіяного борошна додаємо какао та харчову соду.

Добре все перемішуємо.

Сухі інгредієнти за кілька етапів додаємо до рідких.

Ретельно перемішуємо, тісто має вийти як густа сметана.
Це зручно робити вінчиком.
Додаємо 1 ч.л. оцту та ще раз дуже ретельно перемішуємо.

Додаємо до тіста шоколад та подрібнені горіхи.

Ще раз перемішуємо.
Наше тісто для мафінів готове.

Наповнюємо паперові вкладиші тістом на 2/3, оскільки тісто в процесі випічки буде підійматися.
З цієї кількості тесту виходить 12 мафінів.
Випікаємо мафіни при температурі 200 градусів, приблизно 25-30 хвилин. Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою, вона має бути повністю сухою.

Тим часом приготуємо ганаш.
Для цього нам потрібні такі інгредієнти.

У каструльку з товстим дном виливаємо вершки, додаємо шоколад та на невеликому вогні, постійно помішуючи, варимо до отримання однорідної консистенції.

Ганаш повністю готовий, потрібно, щоб він остигнув.

Наші Шоколадно-кавові мафіни теж уже спеклися, аромат стоїть по всій кухні.

Перекладаємо мафіни на решітку та даємо їм охолонути.

Щоб зробити поглиблення в Шоколадно-кавових мафінах, я скористалася ось таким пристосуванням.

У кожному мафіні робимо поглиблення.

Ось так.

Ганаш перекладаємо до кондитерського мішка та заповнюємо ним заглиблення в кексах.

Цієї кількості ганаша точно вистачило на 12 штук.

Тепер прикрасимо наші Шоколадно-кавові мафіни смачною кремовою «шапочкою» із вершків та цукрової пудри.

Зверху прикрашаємо мафіни мигдалевими пелюстками.

Ось такі дуже ошатні, неймовірно смачні мафіни з кавово-шоколадним смаком у нас вийшли.

Любителі шоколадної випічки оцінять цей рецепт!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 25 жовтня 2022 - 00:58 користувачем NathanSor

Ваши фото выглядят фантастически!!!

Опубліковано 25 жовтня 2022 - 19:02 користувачем Irina

Дуже дякую!!! Мені приємно!!

Опубліковано 20 грудня 2021 - 16:24 користувачем Вікторія

Ой які чудові, шоколадні з шоколадом, мммм уявляю, яка смакота!

Опубліковано 20 грудня 2021 - 17:05 користувачем Irina

Вікторія, це правда! Кексики просто смачнючі, особливо з шапочками з вершків)

Коментувати