Цей торт я пекла для своєї невістки в День її народження, причому, рецепт вигадала сама, використовуючи ті продукти, які вона любить. За основу для торта брала бісквіт, а крем зробила заварний. Торт вийшов дуже смачним і настільки ніжним, що я його так і назвала «Ніжний». До того ж, що не менш важливо, торт вийшов абсолютно не нудотний, апельсин і ківі зробили свою справу, і додали торту кислинку. Як, виявилося, готувати цей смачний тортик зовсім не складно, а результат перевершив всі очікування.
Для приготування торта «Ніжний» нам знадобиться:
Для одного бісквіта: (я робила 2 порції)
- 4 яйця
- 100 гр. борошна
- 150 гр. цукру
- 1 ч.л. ванільного цукру
Для заварного крему:
- 0,75 літра молока
- 3 яйця
- 1,5 стакан цукру
- 3 повні ст.л. борошна
- 450 гр. масла
Крім того, нам буде потрібно:
- 4 ківі
- 2 апельсина
Щоб торт вийшов великим і високим, я готувала бісквіт з двох порцій, і кожен з них розрізала на дві частини - разом у мене вийшло 4 коржа.
Щоб дізнатися, як спекти пишний, смачний бісквіт перейдіть за посиланням /ru/vypechka/biskvit.html. Поки випікаються бісквіти, готуємо заварний крем, дізнатися рецепт якого можна тут /ru/vypechka/tort-spartak.html#more-460
Апельсин чистимо і нарізаємо, те ж саме робимо з ківі.
Починаємо збирати торт: Перший корж намазуємо шаром крему, викладаємо порізані ківі, злегка змащуємо їх шаром крему і зверху викладаємо другий корж.
Другий корж змащуємо кремом, викладаємо порізані часточки апельсина, злегка змащуємо їх шаром крему і викладаємо третій корж.
Третій корж змащуємо кремом, викладаємо порізані ківі, злегка змащуємо їх шаром крему і зверху викладаємо останній корж.
Обмащуємо весь торт кремом, що залишився, зверху прикрашаємо порізаними апельсинами і ківі, а боки обсипаємо порізаними волоськими горіхами.
Зверху фрукти покриваємо цукровим сиропом.
Наш бісквітний торт «Ніжний» готовий!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Viktoria, тортик просто неймовірно красивий, миша - символ Нового року, така симпатична та мила))) ви справжня майстриня, такий тортик навіть різати шкода! дуже дякую за чудовий фотозвіт, чекаю на нові кулінарні витвори!!!
Здравствуйте, Ирина! Испекла торт по вашему рецепту мужу на День Рождение, из фруктов брала апельсины, консервированные ананасы и замороженную вишню... невероятно вкусно, очень нежно и совершенно не приторно... несмотря на то, что промазывала слои достаточно большим количеством крема, в итоге он остался, но не пропал))) украшала я свой тортик кусочками ананасана, маленькими безешками и зефиром в шоколаде, получило достаточно эффектно))) целый тортик отснять успела, а вот кусочек не получилось, к сожалению... но в разрезе он смотрелся просто невероятно))) очень удачный рецепт, который под силу любой хозяйке!!! Спасибо огромное!!! фото моего тортика выслала!
Viktoria, какая же вы МАСТЕРИЦА! вот это тортик, вот это красота!!!! очень красиво украсили торт, прям очень очень!!! и фрукты хорошие выбрали, свежие вишенки просто в точку!!! вы настоящая умница и умелица!!! очень рада, что вам понравился торт и огромное спасибо за фото, прямо приятно меня удивили!!! с удовольствием его опубликую!!!
Добрый день... спешу похвастаться результатом... на выходные пекла тортик по вашему рецепту, только не добавляла фрукты, в остальном все строго по рецепту... тортик получился просто отпадный, очень вкусный, нежный, влажный...украсила вот так!
фото целого тортика и кусочек выслала вам на почту! уж очень хочется похвастаться!
Ирина, спасибо огромное за доступные рецепты, в планах тортик без выпечки!!
Ксюша, тортик у вас получился просто фантастический!!! Я с большим удовольствием опубликую фото вашего аппетитного тортика!
Ирина, боюсь, что заварной крем мне не под силу, никогда не делала, что-то страшновато, что не получится...
подскажите, а как приготовить сливочный крем?
заранее спасибо!
Анюта, приготовить сливочный крем очень легко, если купить кулинарные 30% сливки, их нужно взбить с сахаром и все. Можете зайти по ссылке https://breakfast.net.ua/ru/deserty/vzbitye-slivki-s-chernoslivom.html, и посмотреть, как правильно взбить сливочный крем... надеюсь у вас все получится!
планирую испечь тортик по вашему рецепту на ДР сынишке, а скажите какого размера должна быть форма?
и еще, а сметанный крем подойдет для этого торта?
заранее спасибо!
Анюта, форма в диаметре 24 см.
по поводу крема, мне кажется что все же лучше заварной или сливочный...
Успехов!!!
Готувала торт по вашому рецепту з вишнею (замороженою), дуже смачно вийшло. Пекла один бісквіт, боялася що не вийде, тому торт вийшов не такий високий і красивий як ваш, але на смак прекрасний. Дякую за рецепт, запишу в книжку і вже сміло буду пекти точно по рецепту!
Дуже тішуся, що у вас все вийшло і торт сподобався! Заходьте, буду рада!
Чудово виглядає. Такий високий і апетитний! Цікаво чи з іншими ягодами наприклад з вишнею він буде смачний
Звичайно, що буде смачний, особливо, якщо вишня свіжа. Цей торт також дуже смачний з персиком)) Я ж робила з ківі і апельсинкою, так любить моя невістка)))
Очень аппетитно выглядит и красиво!
Спасибо! Торт действительно очень вкусный!
Яка краса!
Дякую, я старалася!
какая красота!!!! ням-ням, обожаю бисквитные торты! очень красиво, вы молодец!!!
Спасибо, мне приятно за такую оценку!
дуже нам полюбився такий тортик, тому знову скористалася рецептом, а оскільки готували тортик на Новий рік, прикрасила його мишею із апельсину)) тортик вийшой не тільки смачним, а ще дуже привабливим, сподіваюсь ви оцінете наші старання))) фоточки тортика вислала))) з Новим роком та Різдвом Христовим!